Badkamer renovatie in regio Gent? Vertrouw op Van Vlaenderen 

Uw eigen stijl met badkamer renovatie

Met een badkamerrenovatie in Gent heeft u eindelijk de mogelijkheid uw droombadkamer te realiseren! Voldoet uw huidige badkamer niet meer aan uw eisen? Vernieuw de badkamertegels, plaats nieuw sanitair of kies voor een comfortabel ligbad. Kies voor de uitstraling die best bij u en uw huis in Gent past. Zelfs met een beperkt budget kunt u uw wooncomfort en -genot flink verhogen! We zien dat er vaak gekozen wordt voor een moderne uitstraling. Lichte kleuren en strak zijn kenmerken van een modern interieur. Of u kiest liever voor een landelijke uitstraling met warme kleuren en sierlijke elementen? Wij onderscheiden 3 soorten renovaties:

Kleine badkamer renovatie

 

Geen zin in hak- en breekwerk? Kies dan voor een kleine badkamerrenovatie. Hiervoor hoeft er niets gesloopt te worden. Denk aan het installeren van een mooi hangtoilet of nieuwe tegels over de huidige tegels. Ook met een kleine badkamerrenovatie is er veel mogelijk en kunt u de badkamer eindelijk dat beetje extra geven dat het nog mistte. Een eenvoudige renovatie houdt vaak in dat u de sanitaire installaties laat vervangen. Met een kleine badkamerrenovatie is er geen hak- of breekwerk nodig. Dit maakt verbouwen in slechts 1 dag mogelijk. Andere veranderingen die tijdens een beperkte badkamer renovatie plaats kunnen vinden zijn; de installatie van een wandcloset, het vervangen van het badkamermeubel en vernieuwen van de badkamerverlichting.

Van_Vlaendren_Shower

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Een greep uit onze werkzaamheden: badkamer ontwerp, badkamervloer renoveren, badkamer betegelen, volledige badkamer verplaatsen, nieuw sanitair installeren, badkamerverlichting plaatsen, badkamermeubels plaatsen, badkamer (vloer) verwarming plaatsen, ventilatie badkamer plaatsen, etc..

Badkamer renovatie: werkwijze

Badkamer ontwerpen

Voordat u in Gent begint met renoveren is het belangrijk om uw droombadkamer te ontwerpen. Goede voorbereiding is het halve werk. Bedenk eerst wat u graag wilt veranderen en begin met ontwerpen. 

Sloopwerken

Bij kleinere renovaties haalt de badkamer installateur de oude sanitaire installaties weg. In het geval van een grote renovatie haalt hij ook alle tegels van de vloer. 

Aansluitingen en tegels plaatsen

Wilt u de indeling omgooien, dan verplaatst de installateur op dit punt alle leidingen. De vloer bereidt hij daarna voor op de nieuwe tegels door het oppervlak te egaliseren. Daarna betegelen de vakmannen uit Gent de badkamer met de nieuwe tegels en wordt de douche en ligbad geïnstalleerd.

Badkamer sanitair en meubels plaatsen

Dan is het de beurt aan de installatie van het toilet, de inloopdouche en de lavabo. Vervolgens worden de badkamermeubels in elkaar gezet. Een grote renovatie kost ongeveer een week en een kleine renovatie is afgerond binnen een paar dagen. Soms zelfs al binnen 1 dag!

Van_Vlaendren_Shower

Waarom kiezen voor Van Vlaenderen? 

  • Het renoveren een stuk sneller en vakkundiger dan wanneer u het zelf zou doen.

  • U bent verzekerd van de beste kwaliteit en van de langste levensduur.

  • U verkleint de kans op problemen of lekkages na de verbouwing enorm.

  • U profiteert van een verlaagd btw-tarief van 6% op de verbouwing.

  • Wij hebben handige tips over een praktische indelingen en oplossingen om de badkamerindeling zo ideaal mogelijk te krijgen.

  • Duidelijke afspraken rondom het renoveren van badkamers. Bespreek uw wensen en maak afspraken over data dat er gewerkt wordt en de tijdsduur.

  • Omdat er zoveel keuze is, is het verstandig om een badkamerspecialist in te huren. Op die manier weet u zeker dat u niets vergeet.

Laat u adviseren en ga voor de beste kwaliteit! Wij hebben veel ervaring met het verbouwen van badkamers en zorgen ervoor dat de gehele ruimte zo efficiënt mogelijk wordt gebruikt. Onze Specialisten renoveren uw badkamer met oog voor detail. Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Van_Vlaendren_Shower

Grote badkamer renovatie

Met een grote badkamerrenovaties worden badkamers van top tot teen aangepakt. Plaats bijvoorbeeld nieuw sanitair en laat de vloer opnieuw voorzien van vloertegels. Bij een grote badkamerrenovatie is het mogelijk de indeling om te gooien. Met een nieuw ontwerp kunt u alle ruimte optimaal benutten. Een grote renovatie is vaak binnen 1 week afgerond. Bij een grotere badkamerrenovatie gaat het om meer werk, zoals het betegelen van de wanden en vloer. Deze badkamerrenovatie neemt logischerwijze meer tijd in beslag. Bij een grote badkamerrenovatie is het mogelijk de indeling om te gooien. Met een nieuw ontwerp kunt u alle ruimte optimaal benutten.

Nieuwe badkamer

Nieuwe badkamers bieden een uitkomst als u de badruimte bijvoorbeeld wilt verplaatsen of vergroten. In oudere huizen zitten badkamers vaak op de begane grond. Vanwege praktische redenen kiezen veel mensen ervoor om een slaapkamer om te toveren tot nieuwe badruimte. En bij kleinere badkamers is het vaak mogelijk om een gedeelte van een andere kamer bij de ruimte te betrekken. Bij nieuwe badkamers en bij een grote renovatie is het mogelijk om een nieuwe indeling te creëren. Hierbij heeft u keuze in verschillende materialen, kleuren, sanitaire installaties en merken. Laat de ruimte door ons ontwerpen, zodat u zeker weet dat overal aan gedacht wordt: van de verwarming tot aan de badkamerverlichting. Bovendien zijn wij bekend met verschillende manieren om zelfs de ruimte in kleine badkamers optimaal te benutten.

Van_Vlaendren_Shower

Wat kost een badkamerrenovatie? 

U bent vast ook benieuwd naar de prijzen voor het vernieuwen van een badkamer. Het is lastig om exacte prijzen te geven. De renovatie prijzen worden beïnvloed door de grote van de badkamer renovaties, het badkamer sanitair dat u wilt laten monteren, de kwaliteit en het merk en de arbeidskosten. De gemiddelde prijs voor een douche ligt bijvoorbeeld tussen de €600,- en de €1.900,- en een nieuw badkamer meubel kost €700,- tot €2.000,-. Vervangt u al het sanitair met een basic merk van goede kwaliteit, maar zonder luxe extra’s? Behoudt u dezelfde indeling en kiest u voor basis sanitaire installaties? Dan liggen de kosten lager. In het geval van een gemiddelde badkamer renovatie kiest u voor iets meer luxe, laat u de vloer aanleggen met natuurstenen tegels en laat u een dubbele wastafel plaatsen. De gemiddelde bedragen zijn dan hoger.

Er zijn verschillende manieren waarop u uw badruimte goedkoper kunt renoveren. Zo heeft u natuurlijk de keuze voor voordelige sanitaire voorzieningen. Een tweede mogelijkheid om te besparen, is door de ruimte slechts gedeeltelijk te betegelen. Tegenwoordig is er voldoende verf verkrijgbaar die geschikt is voor natte ruimtes, zoals badkamers. Dit bespaart u een hoop geld op de badkamertegels. U wilt graag een volledig beeld van uw kosten? Vraag een offerte aan.

Van_Vlaendren_Shower
Van_Vlaendren_Shower
press to zoom
1/2

Zijn er premies voor badkamerrenovatie?

Is uw woning minimaal 30 jaar oud? Dan komt u in aanmerking voor de renovatiepremie. De renovatiepremie houdt in dat u 20% of 30% van uw investering terugkrijgt in de vorm van een premie. Hoeveel u precies krijgt is afhankelijk van uw inkomen. Er zitten natuurlijk voorwaarden aan verbonden. Meer hierover leest u op vlaanderen.be. Komt u niet in aanmerking voor de renovatiepremie? Mogelijk biedt uw gemeente een lokale premie aan. Of dit in uw situatie het geval is, controleert u gemakkelijk op premiezoeker.be

Google Review

Na 2 firma's die me in de kou lieten staan was het een echte verademing om met deze mensen 'in zee' te gaan. Compleet volgens de afspraak werd een eerste snelle herstelling gedaan om de opgelopen waterschade meteen aan te pakken. Binnen de week een offerte om het probleem met de dakgoot definitief en blijvend op te lossen. Ook dit werk werd binnen de kortste keren ingepland en uitgevoerd volledig conform de oorspronkelijke offerte. Professioneel en vriendelijke service.

Jurgen Bouderez - 12/02/2020

Goudengids Review

vader en zoon van vlaenderen leverden een paar jaar terug uitstekend werk bij jet herstel van een regenpijp, schouw en dakbedekking op een bijgebouw. op basis van hun onberispelijke diensten vroeg ik hen weer voor een herstelling van door een storm in maart losgescheurde dakbedekking. het weer zat voorlopig niet mee, maar wij hebben er vertrouwen in dat de werken weldra kunnen starten.

Jo Smets - 25/10/2019

Google Review

Waar ik bij andere firma's antwoord kreeg dat ze genoeg werk hadden kon bij Van Vlaenderen snel een afspraak voor offerte gemaakt worden. Enkele dagen later zat die al in de bus en kon afspraak gemaakt worden voor herstelling. Schouw werd afgebroken en netjes afgewerkt. Super service.

Maya Braeckman - 08/03/2020