Uw specialist platte daken in regio Gent

Naast hellende daken, zijn we ook gespecialiseerd in de dakbedekking van platte daken in regio Gent. U wilt uw plat dak vernieuwen? Dakwerken Van Vlaenderen in Sint Amandsberg is uw erkend vakman

Een goed huis begint met een goed dak. Een vakkundig geplaatste dakbedekking is uw garantie voor een plat dak zonder zorgen en met een hoge levensduur. Al meer dan 32 jaar staan wij op het dak en leveren wij kwaliteitsdaken af met garantie. 

Een plat dak laten plaatsen zonder zorgen met de garantie op een perfect, 100% waterdicht resultaat? Dat vinden wij vanzelfsprekend. Ook voor de afwerking van A tot Z, inclusief dakisolatie, moet u bij Van Vlaenderen zijn. Wij geven u graag advies over de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw specifieke situatie.

Vernieuwen en herstel van platte daken

EPDM dakbedekking laten plaatsen

EPDM is de oplossing bij uitstek om uw plat dak te bedekken. Wij kiezen voor kwaliteit en merken die zichzelf al jaren hebben bewezen. EPDM biedt een goede bescherming tegen neerslag én temperatuurschommelingen. Hierdoor kan u zorgeloos genieten van uw plat dak. Om telkens een absoluut topresultaat te bereiken, kiezen we resoluut voor de beste materialen zoals Koramic, Eternit, Recticel en Derbigum. 


Het plaatsen van EPDM laat u het best over aan erkende & ervaren dakwerkers. Op die manier bent u 100% zeker dat u zorgeloos kunt genieten. Naast onze vakkennis beschikken we over het geschikte materiaal om de plaatsing professioneel uit te voeren. Wij gebruiken materiaal zoals drukvaten, groep- en spuitmachine, liften en daksnijmachine, veiligheidsmateriaal,… en zoveel meer.  Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Contacteer ons

Voordelen van EPDM dakbedekking

In vergelijking met andere soorten dakbedekking biedt EPDM een aantal voordelen. Wij sommen ze even voor u op:

  • EPDM geeft zuiver regenwater af. Daarmee is het gebruiksklaar voor huishoudelijke doeleinden.
  • Doordat het materiaal recycleerbaar is, is het dus ook milieuvriendelijk.
  • EPDM is onderhoudsvrij.
  • Het is rotvrij en wortelvast. Hierdoor is het ook geschikt voor vijvers en daktuinen.
  • Het is 100% U.V-, I.R.- en ozonbestendig.
  • Goed dampdoorlatend.
  • Bijzonder elastisch – tot wel 400%: het scheurt niet, wat de omstandigheden ook zijn.
  • Bijzonder weerbaar: het verdraagt temperaturen van -35 graden tot 120 graden Celsius.
  • Bijzonder duurzaam: de lange levensduur van EPDM overtroeft die van alle alternatieven op de markt.

Roofing of EPDM?

Voor platte daken kan u meestal kiezen uit roofing of EPDM. Beide materialen zijn kwalitatief hoogstaand en ze bieden een jarenlang resultaat zonder lekken. U kan uw dakwerken met roofing laten plaatsen. Roofing word ook wel bitumen genoemd, een donkere vloeistof gebaseerd op aardolie. Ook dat materiaal zorgt voor de nodige duurzaamheid. EPDM biedt verschillende voordelen zoals bescherming tegen extreem hoge temperaturen , wortelgroei, … Bovendien is EPDM milieuvriendelijk en recycleerbaar. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden en de materialen die gebruikt kunnen worden om uw dak zo duurzaam mogelijk te herstellen? Aarzel dan niet en neem contact op met Dakwerken Van Vlaenderen voor al uw platte daken in regio Gent.

Google Review

Na 2 firma's die me in de kou lieten staan was het een echte verademing om met deze mensen 'in zee' te gaan. Compleet volgens de afspraak werd een eerste snelle herstelling gedaan om de opgelopen waterschade meteen aan te pakken. Binnen de week een offerte om het probleem met de dakgoot definitief en blijvend op te lossen. Ook dit werk werd binnen de kortste keren ingepland en uitgevoerd volledig conform de oorspronkelijke offerte. Professioneel en vriendelijke service.

Jurgen Bouderez - 12/02/2020

Goudengids Review

vader en zoon van vlaenderen leverden een paar jaar terug uitstekend werk bij jet herstel van een regenpijp, schouw en dakbedekking op een bijgebouw. op basis van hun onberispelijke diensten vroeg ik hen weer voor een herstelling van door een storm in maart losgescheurde dakbedekking. het weer zat voorlopig niet mee, maar wij hebben er vertrouwen in dat de werken weldra kunnen starten.

Jo Smets - 25/10/2019

Google Review

Waar ik bij andere firma's antwoord kreeg dat ze genoeg werk hadden kon bij Van Vlaenderen snel een afspraak voor offerte gemaakt worden. Enkele dagen later zat die al in de bus en kon afspraak gemaakt worden voor herstelling. Schouw werd afgebroken en netjes afgewerkt. Super service.

Maya Braeckman - 08/03/2020

Uw specialist platte daken in regio Gent

Of u nu voor roofing of EPDM kiest op uw platte daken, wij beschikken over de juiste vakmensen om een feilloze plaatsing en afwerking te garanderen. Het installeren en branden en het vervangen van roofing hebben na jaren in het vak geen enkel geheim meer voor ons. We hebben ruime ervaring met EPDM dakbedekking. Hierdoor weten we als geen ander hoe we elk plat dak optimaal kunnen uitrusten met dit kwalitatieve materiaal. 

Wilt u een plat dak plaatsen of renoveren en wens u meer advies over de juiste afwerking voor uw woonst? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Bij Van Vlaenderen in Sint Amandsberg (Gent) luisteren we naar uw verwachtingen, komen we kennismaken , en maken we een gedetailleerde, vrijblijvende offerte. Hebt u advies nodig? Wilt u raad over de materialen op de markt? Contacteer Dakwerken Van Vlaenderen in en kies voor topkwaliteit.

Realisaties platte daken